Digitoimisto Reissuesa on

Suomen cooleimpia digitoimistoja

Matkapuhelinaiheiset sivustot

Ylläpidän kahta matkapuhelinaiheista sivustoa.

Reissuesan sivustot: Matkapuhelinfoorumi

Matkapuhelinfoorumi

Matkapuhelinfoorumi on Suomen suurin matkapuhelinaiheinen keskustelupalsta, jonka perustin vuonna 1999 matkapuhelinmyyjänä työskennellessäni.

Matkapuhelinfoorumilla on päivittäin noin 3000 kävijää. Viestejä foorumille on kertynyt jo 2,6 miljoonaa. Foorumin suosituin osio on Puhelintori.

Matkapuhelinfoorumi pyörii vuodesta 2013 lähtien XenForo-ohjelmistolla. XenForo-suomennos on täysin itse tekemäni (jos tarvitset suomennosta, voin myydä).

VertaaPuhelimia.fi

VertaaPuhelimia.fi:ssä voi verrata kahden tai kolmen puhelimen ominaisuuksia rinnakkain. Vertailtavat puhelimet voi valita kätevästi kuvia klikkaamalla. Mukana on linkkejä arvosteluihin ja keskusteluihin.

Julkaisin puhelimien vertailupalvelun vuonna 2017 osana TAMK:n WEB-palveluiden toisen vuoden opintojani. Tammikuussa 2024 sivusto keräsi 2400 kävijää.

Sivusto on tehty niin sanotusti täysin käsityönä, tekniikoina html, css, php, mysql ja javascript.

vertaapuhelimia

WordPress-sivustot

Esittelen seuraavassa omat WordPress ja WooCommerce -sivustoni. Olen itse suunnitellut ja totettanut sivustojen ulkoasun ja toiminnallisuuden.

Tulevaisuuden suunnitelmiini kuuluu nettisivujen teko myös asiakkaille hintaluokassa alle 1000 euroa.

Reissuesan sivustot: Reissuesan matkablogi

Reissuesan matkablogi

Reissuesan matkablogin aloitin vuonna 2007, ja 16 vuoden aikana olen kirjoittanut 1000 postausta. Eniten postauksia on Itä-Euroopasta, Espanjasta ja Väli-Amerikasta. Käytyjä maita on kertynyt 64.

Matkablogin päägenre on pitkäkestoinen budjettimatkailu ulkomailla. Postaukset ovat valokuvapainotteisia, ajoittain olen kuvannut myös lyhyitä videoita.

Ulkoasu eli WordPress-teema on omaa käsialaani. Nykyiseen ulkoasuun olen käyttänyt pohjalla Aucor/Axio -aloitusteemaa, pian julkaisen uuden teeman, jossa on Air-Light pohjalla. Lisäosista tärkein on ACF Pro.

Pietari-matkaopas

Pietari-matkaoppaassa kerron Pietarin tärkeimmät nähtävyydet hintoineen, miten Pietariin pääsee, miten siellä liikutaan ja miten viisumi hankitaan.

Julkaisin Pietari-oppaan vuonna 2018 osana WEB-palveluiden kolmannen vuoden opintojani.

Vuonna 2019 muunsin ilman sisällönhallintajärjestelmää tehdyn sivuston WordPressille, aloitusteemana Aucor/Axio Starter ja tärkeänä lisäosana ACF Pro.

Pietari-oppaassa on mukana 94 Pietarin käyntikohdetta. Lopetin oppaan päivittämisen vuoteen 2021, koska en sattuneista syistä enää käy Venäjällä.

Digitoimisto Reissuesa: Pietari-matkaopas.
Las Palmas -opas.

Las Palmas -opas

Las Palmas -opas kertoo Las Palmasin tärkeimmät käyntikohteet ja parhaat retket Las Palmasista ympäri Gran Canariaa.

Julkaisin Las Palmas -matkaoppaan vuonna 2020. Oppaassa on 52 Las Palmasin käyntikohteen lisäksi 11 Gran Canarian retkikohdetta.

Viimeisimmät lisäykset Las Palmas -oppaaseen olen tehnyt keväällä 2023. Joulukuussa 2023 sivusto keräsi 1600 kävijää.

Las Palmas -opas käyttää pohjateemana Air-Lightia vuodesta 2024 lähtien.

Uutiskeräin

Vuonna 2021 perustamani Uutiskeräin muistuttaa Amppareita, mutta uutisotsikot on kuvilla varustettuja. Aiheina on kotimaa, ulkomaat, talous, tekniikka, urheilu, vapaa-aika ja paikallisuutiset.

Uutiskeräimessä on noin 60 uutislähdettä, ja uutiset päivittyvät tietokantaan muutaman minuutin välein. Olen julkaissut Uutiskeräimestä myös vieraskielisiä versioita.

WordPressin aloitusteemana käytin aluksi Aucor/Axio Starteria kuten aikaisemmissa WordPress-projekteissani. Vuonna 2024 tein ulkoasuteeman uusiksi ja käytin ensimmäistä kertaa Air-Lightia.

Digitoimisto Reissuesa: Uutiskeräin.
Digitoimisto Reissuesa: Reissuesan kuvapankki.

Reissuesan kuvapankki

Reissuesan kuvapankin perustin vuoden 2022 lopulla. Myyn kuvapankissa itse ottamiani ilmakuvia Suomesta ja matkakuvia ulkomailta.

Kuvapankissa oli vuoden 2024 alussa 658 kuvaa, joista ilmakuvia oli 333. Suurin osa ilmakuvista on Tampereen seudulta.

Tein kuvapankin WordPressillä, WooCommercella ja Storefrontilla. Luottokorttimaksut toteutin PayPalin välityksellä, lisäksi maksutapoina on tarjolla pankkisiirto.

Vuonna 2024 korvasin Storefront-teeman Kadencella. Lisäsin luottokorttimaksujen välittäjäksi myös Stripen. PayPal ja Stripe ovat pienille verkkokaupoille hyviä maksunvälittäjiä ilman kuukausiveloitusta.

Reissuesa.fi

Tämän Reissuesa.fi-sivuston kokeilin tehdä uudentyyppisellä ns. FSE-teemalla (Full Side Editor eli Koko sivun editori), eli Twenty Twenty-Fourilla. Muita FSE-teemoja on esimerkiksi Spectra One.

Avantoon sijoittuvan otsikkokuvan tein tekoälyllä Copilotilla ja Photoshopilla. Harrastan avantouintia, ja tarkoitus on tehdä aiheesta aito kuva, jossa olen itse avannossa.