reissuesa_fi_google_lighthouse_mobiili

WordPress-sivustoni Google Lighhousen laatutestissä

Testasin viiden WordPress-sivustoni etusivut Google Chrome -selaimen sisäänrakennetulla Google Ligthouse -työkalulla selaimen incognito-tilassa.

Google Lighthouse -työkalu testaa nettisivujen laatua neljällä kriteerillä, jotka ovat suorituskyky, saavutettavuus, hyvät käytännöt ja hakukoneoptimointi.

Google kertoo Lighthousen suorituskykypisteytyksestä:

Hyvän käyttäjäkokemuksen tarjoamiseksi sivustojen tulisi pyrkiä hyvään pistemäärään (90-100). ”Täydellinen” pistemäärä 100 on erittäin haastava saavuttaa, eikä sitä odoteta. Esimerkiksi pistemäärän nostaminen 99:stä 100:aan vaatii suunnilleen saman verran parannuksia kuin pistemäärän nostaminen 90:stä 94:ään.

Reissuesa.fi

reissuesa_fi_google_lighthouse

Desktop- eli työpöytänäkymässä Reissuesa.fi keräsi täydet pisteet kaikilla neljällä mittarilla.

reissuesa_fi_google_lighthouse_mobiili

Mobiilitestissäkin suorituskyky oli yllättävän hyvä, tein viisi mittausta ja nopeuslukema vaihteli välillä 91-95.

Twenty-Forty on laadukas aloitusteema, joten maksimipisteet voi saavuttaa melko pienitöisellä optimoinnilla. Nyt käyttämäni lisäosat olivat WebP Express (kuvat nopeammassa webp-tiedostomuodossa), Surge (välimuisti), Custom Fonts (Google-fontit paikallisesti) ja Yoast SEO (hakukoneoptimointi).

Reissuesan kuvapankki

Reissuesan kuvapankin etusivulla on kymmeniä kuvia, mutta nopeus oli silti hyvä eli 94. Hyvät käytännöt -arvosana putosi 78:aan WooCommerce PayPal Payments -lisäosan puutteiden vuoksi.

Mobiilinäkymän arvosanat olivat tässäkin hieman heikompia kuin työpöytänäkymän kuten yleensä ovat, suorituskyky oili 87 ja SEO 94.

Kuvapankki käyttää Kadence-teemaa.

Uutiskeräin.fi

uutiskerain_google_lighthouse

Uutiskeräimen arvosanat työpöytätilassa. Mittaus on tehty ilman sivustolla nykyään näkyviä Google AdSense -mainoksia. Hyvät käytännöt -arvostelu herjasi kolmannen osapuolen evästettä.

Mobiilissa tulos oli muuten sama, mutta suorituskykypisteet olivat 87-90.

Uutiskeräimen aloitusteemana on käytetty Air-Lightia.

Las Palmas -opas

Työpöytänäkymässä Las Palmas -opas sai erittäin hyvät arvosanat kun Google AdSense -mainokset oli poiskytkettyinä. Kun mainokset olivat näkyvissä, hyvät käytännöt -arvosana putosi 57:een.

Mobiilinäkymässä suorituskykyarvosana oli vain kohtalainen eli vaihteli 53-67. Tätä täytyy tutkia lähemmin miten saa paremmaksi…


Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *